söndag, juni 17, 2007

Planer för resan

Jag ursäktar mej, kommer säkert att skriva om resan ända tills den är gjord, och kanske lite efter det också :)

Vi funderade igår med M om det lönar sig att skaffa Stockholmskortet för 3 dagar för 540 kr eller bara 3 dagars resekort från SL för 190 kr. Om man tar skillnaden mellan Stockholmskortet är det 350 kr och om man delar det med 60 kr, vilket är medeltalet av vad inträdena kostar till olika ställen så skulle det betyda att om man besöker 6 muséer och attraktioner på 3 dagar så lönar det sig, när man ännu får resa gratis inom Stockholmslän. Det är ju bara 2 per dag så är det skött. Fast den dagen som vi far till Uppsala blir det ju kanske inte så mycket i Stockholm... fast man kan ju besöka något ställe före man åker till Uppsala och sen fast gå till Gröna Lund på kvällen, för det är ändå ett ställe som vi har tänkt besöka. Vi måste också ha tid att ströva omkring på stan, och butiker, men nog ska det bli tid övert till det också.

R.O.O.M. på Alströmergatan är ett ställe som jag gillar, prisklassen är ganska hög, men jag har nog alltid hittat något smått.

Vi har bara lite olika uppfattningar med M om hur länge olika besöksmål tar... han är av den uppfattningen att ett besök till Uppsala tar en hel dag, jag tror inte på det... om man besköer botaniska trädgården, domkyrkan och slottet, och kanske tar sig till Hamarby var Linné har bott, tycker jag att man bore klara sig på en halv dag, när Uppsala inte är så långt borta ändå. Vi får väl se :)

2 kommentarer:

Kim da Costa sa...

Planera inte för mycket. :)
Köp Sthlmskortet.

X Man sa...

Det har vi redan bestämt... att inte ordna för mycket program, man ska väl njuta av semestern också :)

Stockholmskortet är också redan bestämt... bestll du fint väder för nästa vecka ;)